penge_logov__gl.jpgA napokban felhívott Bereczki Béla a Steel szakági alelnök és megkért vállaljam a válogatottságot a Spring Cup-on .Pontosan 2 éve hallottam először ezt a mondatot. Akkor már nagyon vártam hogy az annyit hallgatott válogatott feelinget megtapasztaljam. Mint jó újonc próbáltam érdeklődni mi hogyan történik. Nándi barátomtól szerettem volna megtudni mindent, és erre egy jó kis tréfát eszelt ki.

 

Történt ugyanis hogy nálunk aludt az utazást megelőző napon. Dumáltunk közben kicsomagolt élő vett egy bontott kupakú de teljesen tele lévő Balfi ásványvizes palackot. Rákérdeztem

         Te mindenhova viszel magaddal ásványvizet?
Mire a válasz
         Ez nem ásványvíz ez pálinka !!
 
Mivel az előző héten ukrajnába akartak menni soft versenyre ( a határon vissza fordították őket ) ahova vittek magukkal házi pálinkát, szó nélkül elhittem.
 
Nándi később azt mondta
         Azt tudod ugye hogy a válogatottban mindenki iszik? Ez azért van hogy az első napon berúgjunk !!!
          
Tisztában volt vele hogy én verseny szezonban nem iszok szinte egy kortyot se. Kerestem az arcán  valami jelet hogy ez csak átverés de olyan komolyan mondta, hogy már kezdtem rettegni mennyire nehéz ez a válogatott élet. Mit ki nem kell bírni.
 
Másnap reggel korán indultunk a verseny helyszínére és útközben felvettük Feribácsit ( Fábián Frenc Sport-hotel DC, Tatabánya ) aki beülve a kocsiba rögtön a lényegre tért.
         Hú elfelejtettem sört venni, mi lesz most.
Nándi
         Hoztam pálinkát tudod mint mindig.
Feribácsi
         Az újoncoknak sokat kell ám inni !
 
Na kezdett belém költözni a para. Én ide versenyezni jöttem, meg az országom dartsosait képviselne, nem lerészegedni !
 
A következő megállóig, Győr M1 parkoló, csak ezen járt a fejem. Hogyan húzom ki magam ebből az össznépi piálásból. Létezik hogy rosszul ismertem meg ezeket az embereket?
 
–          Nándi a darts sport ember mintaképe.
–          Feribácsi mindent alávet a csapat szerepléséért.
–          Rucska Józsi csak tisztán tud és szeret versenyezni.
 
Itt valami nem stimmel. Ezt nem tudom elhinni, de olyan meggyőzően mondják. Na majd Győrben a Rucska Józsi ő nem tud hazudni.
 
Nem a fenét nem. Megérkeztünk a benzinkút parkolójához ahol találkoztunk a többiekkel. Odajön a Józsi és sajnálkozva mondja
 
         Vazzeg Nándi otthon hagytam azt a finom kis bort.
Mire én
         Nem gond a Nándi hozott pálinkát!
 
És figyelem a reakcióját de semmi különös. Sőt azt mondja
 
         Király akkor lesz mit inni.
 
Teljes a para. Be is ültem a kocsiba megemészteni amit hallottam. És akkor jön a „felmentő sereg”. Jött Rómeó és csatlakozni akart a paragyárhoz de túlságosan is nagy volt a lendület és olyan hatása volt mint amikor megakarnak győzni minden áron arról hogy mit kell hinned.
 
Itt jöttem rá hogy ez kamu. A Nándiék jót röhögtek és természetesen semmi nem volt igaz az egészből Ezek a játékosok szívüket lelküket kitették a hazájuk képviseletében és nem tedttek volna semmi oylan dolgot ami össze egyeztethetetlen a VÁLOGATOTSÁG szellemiségéve.
 
Azóta is ezzel zrikálnak.
 
Folyt.köv.

Hozzászólások