Spring Cup

 

                Egy olyan rendezvényre érkeztem meg 9.-én dél körül amin már 2 évvel ezelőtt Ausztriában is részt vehettem.  Abból indultam ki hogy amihez Bedő Ferinek köze van azzal sok probléma nem lesz. Ezt minden évben bizonyítja amikor OB fordulót rendeznek. Már az első rendezésük és az akkori leg patinánsabb OB helyszínt és a leg gördülékenyebb rendezést hozta.

                Így nem lepődtem meg, amikor egy nagy és tökéletesen berendezett sport csarnok várt rám. Sokat nem fogok a helyszínről és rendezésről beszélni csak néhány mondatot.

 

                Mint mondtam tökéletes helyszín, Hibátlan levezetés a „NASA” csapattól, és az írók és csoportvezetőik lelkiismeretes és odaadó valamint pontos munkája kellet ahhoz hogy gördülékenyen minden időpontot betartva menyjen le a csapatverseny.

A "NASA"

                A csapat nagyon összetartó és együtt él a játékkal, egymást támogatva küzd. Az nézők folyamatosan érkeznek és ott álnak mögöttünk. Az írók ha végeztek egy másik csapatnál rögtön jönnek szurkolni. Ha rosszat dobsz buzdítanak, hajót gratulálnak, ha kiszállsz ünnepelnek. És nem csöndben állnak mint az OB-n hanem szurkolnak. És NEM zavar. Sőt. Felvillanyoz. Minden leg számít. Minden leg egy külön csata. Megint szurkolnak. Kiszállok. Nyerek. Gratulálnak a csapat társak, írók, nézők.  De nem örülünk mert kikaptunk, pedig nyerhettünk volna. Hibákat hibásokat keresünk, de a szövetségi kapitány helyrerak minket. 2 győztes mérkőzés ahol ugyan úgy buzdítanak minket.

És nézzük az összesítést. Nem állunk rosszul. Egyéniben én a 3-ik helyen állok. Hogy lehet? Nem ment ennyire jól? De mondják, hogy a kiszállókat elsőre dobtam. Mindegy, a csapat eredmény számít.

Összetartás este 10-kor. Jó a hangulat beszélget a csapat és várjuk, hogy a szöv. kap. végezzen az értekezleten. Egy kissé belemerülünk a beszélgetésben de úgy kb. 11-kor napi értékelés jön. Megkapjuk másnap kinek miben kell jobban koncentrálni.

Reggel kora i kelés és reggeli, majd séta a helyszínre. Nekem már fáj a hátam. Már este is fájt, de volt már ilyen másnapra el szokott múlni. Most nem múlt el. De nem gond, ki kell zárnom. Leérünk és kezdünk. Hollandok az első. Meg y a játék jön a tömeg, de az istenért sem tudok kiszállni. A csapat többi tagjának jobban megy így besegítenek. Jönnek a németek. Megverjük őket, de nekem még mindig nem megy. Egyre jobban fáj a hátam. Nehezen nyerek. A szurkolók és a csapattársak tartják bennem a lelket. Összesítésben  4.-ikek vagyunk a Németek egy kicsit előttünk.

El indul a páros. Feri ideges, nem kicsit de oda teszi magát. Nekem jön a tömeg egyre jobban de a kiszállóra nem tudok eléggé koncentrálni. Serif a kiszállókat meg- meg dobja egyszer kétszer én is eltalálom, így hozunk néhány leget. Szerencsére a többiek brillíroznak. Serif belejön és dob 180-at. Egy kicsit megnyugszik így egyre jobban megy a játék. Már mi is többet teszünk a csapat eredményhez. Jön a két utolsó mérkőzés. 3-ik helyen állunk a németeket éppen hogy meg előzzük.

Nem szabad nagyon kikapni a hollandoktól, hogy az utolsó fordulóban ki-ki mérkőzés lehessen a németekkel.  A csapat összegyűlik a nézők figyelnek, és a csapat egyszerre „ HAJRÁ MAGYAROK”. Majd kezdődik a mérkőzés. Megint minden leg egy külön mérkőzés. Mögöttünk az egész csarnok, drukkolnak, buzdítanak.  Nem kaptunk ki nagyon. A németek hibáznak.

19 leg az előnyünk. Össze gyűlik a csapat. „Főnök” kiadja az utasítást, ha mindenki nyer 2 leget akkor meg van a csoda, a 3-ik hely. Utolsó kéz összerakáskor Karcsi oda jön és szól hogy a Nándi minden nyilunk mögött ott van és minden bele. „HAJRÁ MAGYAROK!” óriási hanggal és tapsol a csarnok. Mindenre elszánva megyünk a táblához. Mi meg kapjuk Colin Rice-ékat.  Nehéz mérkőzés vár ránk de meg akarjuk csinálni. Jönnek a triplák de hibázunk a kiszállón. Már 4:0 oda. A hátam még mindig fáj. A duplánál nem tudok koncentrálni. Ekkor jön a Főnök és szól hogy kell a következő hogy meglegyünk. Leérünk kiszállóra. Serif nem találja de lekerekít 80-ra. Odaállok és koncentrálok. Ki kell zárni a fájdalmat. T20, majd D10 és „EZAZ”. Mögöttem taps és örömujjongás. Mindenki bíztat minket. Már csak mi játszunk. 2 leg van vissza. Elsőnél nem tudunk kiszállni. Másodiknál leérünk. Serif hibázik. Rice hibázik, Én is hibázom. Majd jön Serif és D5 elsőre. Mindenki örül gratulál. Meg csináltuk.

Gyönyörű volt eddig. Gratulálnak nekünk. Nagyon  jó érzés. És én végig megyek a termen. Akivel találkozom meg köszönöm. Itt minden ezért történt hogy mi elérhessük. És elértük. Nekik és magunknak.

Sajnálom hogy a Nándi ezt nem érezheti. Lehet hogy ő vele még nagyobb csodát csinálhatott volna a csapat. De ő nem volt itt és  ez a csapat harcos és összetartó volt. Minden dicséretet és tiszteletet megérdemel.

Köszönöm, hogy ebben a csapatban veletek játszhattam, és hogy ezt a csodát elértük együtt. Köszönöm, hogy ilyen szurkolás és buzdítás volt és hogy ott nagyon jó volt MAGYAR DARTS JÁTÉKOSNAK lenni.

 

 

Hozzászólások