Egy kicsit megváltozik az Én Dartsom kategória. Pontosabban új elemmel bővül, ami a Blog igazi értelme. Ez a Sport Napló. Mától az én dartsom igazából ezzel fog foglalkozni.

Vásároltam egy könyvet ami a sport és a sport pszichológia összefüggéséről szó. Ez a könyv azt a tanácsot adja, amit most megfogadok, hogy vezessek naplót:

"Vezess naplót, és jutalmazd önmagad az elért teljesítményekért. Készíts feljegyzést az összes eredményedről. Ne csak a célért dolgozz, élvezd az oda vezető utat is ! A sporthoz hozzátartozik a győzelem közös megünneplése is. Azt, hogy számodra mit jelent a győzelem, csak te magad határozhatod meg. "

Én a győzelmeimet veletek, azokkal akik olvassák vagy olvasni fogják a blogomat, szeretném megünnepelni és megosztani.

Győzelemnek nem csak azt nevezem amikor megnyerek egy versenyt, hanem amikor elérek egy kitűzött célt. Egy példa:

A múlt hétvégén a rendezték a IX. Badacsony Kupát. Ez az évadkezdő ( bemelegítő ) verseny. Sokan úgy gondolják hogy ez a verseny megmutatja az milyenek lesznek az erőviszonyok a következő idényben, és ezért ide sokan úgy érkeznek hogy csak a győzelem vagy a dobó az elfogadható számukra.

Mivel már 1,5 hónapja nem versenyeztem én úgy döntöttem hogy ez a verseny a felkészülésemet úgy szolgálja legjobban, hogy ha nem helyezést hanem feladatokat tűzök ki magam elé. Ilyen volt például hogy a kiszállókat meg kell oldanom maximum 4-5 nyílból ( itt a kiszállón nem csak a duplákat értem ). A verseny hosszúságára való tekintettel ezt össze kötöttem azzal hogy a csoportkörökből mindenképpen tovább kéne jussak. Ezeket a feladatokat maradéktalanul sikerült is végre hajtanom oly annyira hogy csak akkor vesztettem , csoport körökben összesen 2 -őt, leget amikor én már duplán voltam, de az ellenfelem magas kiszállóról kidobta.

Természetesen ez nem azt jelenti hogy nem szerettem volna dobogós helyezést de a 9.-ik helyezésemhez vezető játékkal teljesen elégedett vagyok. Természetesen voltak hibák amiknek a kijavítása Klagenfurtig fontos feladat.

Hozzászólások