Új kategóriát nyitottam a Rólam – Online-t. Itt azokat a cikkeket fogom közölni időről időre ami valahol az interneten velem kapcsolatban megjelent.

Elsőként egy 2008-ban Sütő András álltal készített interjút adok közre amit akkor a Darts Hungary hiánypótló internetes újságba olvashattatok:

Székely Pál 2008

Idén komoly tervekkel vágott bele a szezonba. Céljai elérése végett, lemondta a csapatbajnoki mérkőzéseket, és csak a steel szakág kiemelt , és I. kategóriás versenyein vesz részt

Székely Pál pár éve költözött Budapestre, azóta a Sarok Sörbár DC játékosa. A tavalyi évben még csak bele-bele kóstolt a steel versenyrendszerbe, viszont az idén komoly tervekkel vágott bele a szezonba. céljai elérése végett, lemondta a csapatbajnoki mérkőzéseket, és csak a steel szakág kiemelt , és I. kategóriás versenyein vesz részt. Jelenleg, 2. helyen áll a ranglistán, döntése helyességét látszik igazolni. Erről és további terveiről kérdeztük most.

 

  {jcomments on}

Pali, még Szombathelyi játékosként is látszott, van érzéked ehhez a játékhoz, milyen indíttatásra kezdtél el dartsozni?

 

 Én sokáig verseny szerűen sportoltam. Szombathelyen kézi labda kapus voltam az NB I/B-ben játszó Szombathelyi TK-ban.  A főiskola végeztével sajnos az akkori edzővel nem értettünk bizonyos dolgokban egyet így elváltak útjaink. A munka mellet ezt a sportot már hobbiként sem űzhettem mert a legközelebbi klub 70 km-re volt. Mindig része volt az életemnek az élsport. Egy idő múlva nem tudtam mit kezdeni a felesleges energiáimmal, és ekkor hívott el az öcsém, Székely Levente, hogy szombathelyen nézzek meg egy versenyt, ahol ő játszani fog. A Savária szállóban, kiemelt körülmények között rendezték az első Savaria Darts Opent, ahol megismerkedhettem a játékkal. Ezt következő évben nyerte meg az ifjúsági Európa bajnokságot és utána születésnapomra kaptam tőle gy készletet és egy papírlapot. A papír lapon Hideg Imre neve és egy telefonszám állt, valamint egy utasítás „ Őt hívd fel, hogy dartsozz !!! „. Ő volt a Szombathelyi Spartacus DC vezetője. Így kezdődött. ( A weboldalamon egy önéletrajzi sorozatban részletesen írok ezekről)

 

Testvéred, Levente a Soul DC játékosa, Te miért a Sarok Sörbár DC csapatát választottad?

 

 – Amikor családi okok miatt úgy gondoltam, hogy feljövök Budapestre, elhintettem néhány általam ismert embernek hogy csapatot keresek. 2 fontos dolgot tettem ki célul magam elé. Minél többet tudjak fejlődni, ezért olyan csapathoz menjek, ahol ez a lehetőség adott, a másik hogy ezt minél magasabb kategóriában tehessem meg. A Soul egyértelmű választás lehetet volna de mivel év közben igazoltam át, az akkori vezetés nem foglalt egyértelműen állást abba hogy milyen csapatban játszhatok, és milyen feltételekkel csatlakozhatom a klubhoz. A Sarok Sörbár mellet sok minden döntött. Elsőosztályú csapatba kerülhettem rögtön, ami nagy kihívás volt. A legjobbtól tanulhattam, valamint még a régi tanítványom Kállay Eszter is ott játszott. Ehhez még hozzá jött Miszlay Imre személyes kérése hozzám, hogy segítsek neki a klub ügyeiben, amit megtisztelőnek érzek.

 

Jelenlegi csapatod vezetése miként fogadta azon döntésedet, hogy ebben a szezonban mindent az egyéni szereplésre teszel fel?

 

 – A döntésem előtt egyeztettem a klub tulajdonossal, aki teljes támogatásáról biztosított. Úgy hogy nem ment nehezen.

 

Az egész eddigi szezonban egyenletes teljesítményt nyújtottál, koncentráló képességet irigylésre méltó, hogy érted el ezt?

 

 Ennek is több része van. Először is így a munka mellet sokkal jobban és pontosabban meg lehet tervezni a felkészülésem minden szakaszát. Mivel még tanulom ezt a részt ezért a formába hozás nem mindig tökéletes, de hónapról – hónapra fejlődik a fizikai és szellemi felkészülésem formája, és eredményessége. A másik és szerintem nagyon is lényeges része, hogy ez egy EGYÉNI sport. Akkor is az ha csapatot vagy párost játszol. Mivel én csak egyéniben játszom így több, mint 100 %-ot tudok kiadni magamból, mert nem kell tartalékoljak a párosra, vagy egy csapat mérkőzés után  nem megfelelően kipihenten játszom egy egész napot egyéniben. A harmadik és az egyik legfontosabb hogy ezt mind nem egyedül csinálom.  A feleségem mind a felkészülésben, mind a versenyeken nagyon sokat segít nekem. Látja mind a technikai, mind a pszichés hibákat és nagyon jól tud segíteni az azonnali megoldás megtalálásában. Ő olyan mint ha az edzőm lenne.

 

Az elmúlt évi teljesítményed is kiemelkedő volt, de akkor még "egyesek" szerint éretlen voltál a válogatottságra, hogy viselted ezt a döntést?

 

 – Az én véleményem szerint a tavalyi rendszer nagyon rossz volt. Nem adott nem adhatott reális képet az akkori erőviszonyokról. Abban az időben is jól ment a játék. Sőt tavasszal én voltam az egyetlen, aki főtáblán meg tudtam verni a Nándit. Amikor megtudtam steelen is válogató lesz, és halottam a szövetségi kapitány bő keretre való válogatási elvét bizakodtam, hogy legalább a válogatón lehetőséget kapok. Aztán jött a Badacsony Tomaji verseny, ahol a főtábla első körében egy igen szoros mérkőzésen 3:4 kaptam ki a Nánditól. Ezután még megkérdeztem hogy remélhetek e  és ekkor kaptam a fent említett választ. Válogatottsághoz elhivatottság kell. A sportág és a versenyszellem iránt. Az, aki nem bízik magában és a társaiban annyira, hogy bármire képes legyen az nem való válogatottnak. A válogatottságra az az érett ember, aki jó teljesítményt nyújt, példát mutat elhivatottságból, és sportemberhez méltóan viselkedik minden helyzetben. Ezek alapján kellene dönteni a bő keretről. És ez a szövetségi kapitány dolga. Lehet, hogy nem feleltem meg ennek. Én nem így éreztem. Ez volt az egyik ok, amiért változtattam a dolgaimon.

 

             undefined

                            Akkor, most hogy is van ez?

 

 

 

Az idei szereplésed okán, elképzelhetetlennek tartom, hogy kihagyhassanak a steel válogatottból, mégis hallani olyan híreszteléseket, hogy Te lemondtad a kerettagságot. Mi az igazság tartalma ennek?

 

 – A válogatottság nekem olyan mint a szent grál. Mindegy hogy milyen sportágban de az Országodat képviselni egy világversenyen az ÓRIÁSI megtiszteltetés. Azzal hogy magára öltheti egy sportoló a címeres mezt azzal felelősséget vállalt arra, hogy az otthon maradtakat képviseli a tudásához és képességeihez mérten a legjobban. Mint tudjuk fel röppen időnként hogy a steel szakágnak az évi két külföldi versenyre ( Spring Cup; Európa vagy Világbajnokság ) nincsen elég pénze. Erre találtam azt mondani, hogy ha azon múlik hogy Spring Cup vagy Világverseny, mert csak az egyikre van biztos keret, akkor a Spring Cup-os válogatottságot lemondom a világverseny érdekében. Ez okozhatott a félreértést.

 

Magyarországon, Bezzeg Nándit leszámítva, már mindenkit legyőztél, a további fejlődéshez külföldi megmérettetésekre is szükség lenne. Milyen kilátásaid vannak ez irányban?

 

 – Erre az évadra készítettünk egy 8 állomásos tervet a Nándival közösen. Január 25-27-ig Brémában kezdenénk de én sajnos le betegedtem így oda nem megyek. A többihez, még 2 német, 1 finn, 1 Dán, Cseh, Osztrák Openekre szponzorokat, támogatókat keresek. Remélem sikerrel járok. Az idei évet tanuló évnek szánom a WDF-ben, és a 2009-es évet szeretném erősre venni, ha lesznek hozzá támogatók.

 

Amikor a legutóbbi kiemelt verseny döntőjét játszottad, Levente öcséd éppen Lakeside VB-ről tudósított, mostanában kissé távol került a top dartstól. Elképzelhetőnek tartod, hogy valaha együtt játszatok a válogatottban?

 

 – A Levente az egyik legtehetségesebb magyar dartsversenyző. Voltak már mélypontjai de mindig feltámadt. Én el tudnék képzelni világversenyen egy eredményes Székely-Székely párost. Nagyon élvezném.

 

Mint a Magyarországi WDF verseny rendezője, tájékoztatnál minket, hogyan állnak az előkészületek?

 

 – Előkészítési folyamat közepén tartunk. Éppen most zárjuk le a TV-s megbeszéléseket és a média program tervezését. Mint már hallottátok, átköltözik a verseny a BEAC sportcsarnokba. Itt 40 táblán lesznek a selejtezők és az elődöntőktől a mérkőzések  TV-s felvétellel a színpadon játszódnak majd.

Az összdíjazást is meg emeltük 1 250 000.-Ft-ra. Komoly reklámkampányt tervezünk az egyetemváros területén így 700-800 nézőt várunk a szombati TV-s felvételre.2-3 héten belül már kész versenykiírásunk lesz és el lehet kezdeni a nevezések leadását.  A részletekről és a változásokról folyamatosan értesítjük a Darts – Hungary olvasóit.

Hozzászólások