Rengetegszer hallom azt a mondatot, hogy „én ugyan évek óta dartsozom de nem megyek el az OB-ra hogy egy mérkőzést játsszak!” meg hogy „ nem várok két mérkőzés között 1-2 órát”, meg „majd ha nyertem egy két versenyt a kocsmában meg az amatőrön akkor talán elmegyek”, stb.

Ez mind csak kifogás!

Két féle darts játékos van:

  • Az egyik aki azért jár le a klubba meg a versenyekre mert jól akarja érezni magát, és baráti közegben dartsozgatni szeretne!
  • A másik pedig aki versenyezni megy és szeretne győzni, és fejlődni, mert szeretne minél jobb lenni, elérni valamit ebben a sportban

Az első a hobbi dartsos, aki „csak” a játék kedvéjért dobál! Ő az aki nem lesz soha dartsversenyző, neki nem szabad OB- ra menni! Ezzel nincsen baj mert belőlük lesznek a fanatikus szurkolók! 🙂

A másodikból lesz a versenyző, ha van elég türelme és bátorsága megtenni azt, hogy folyamatosan erőpróbák elé állítja magát és nem elégszik meg azzal ahol éppen tart. Fejlődni és tanulni akar a nála jobbaktól, tapasztaltabbaktól! Na nekik szinte kötelező OB-ra járni! Ha másért nem azért hogy tanuljon!

Az OB a Magyar Darts legmagasabb szintje, ahol az ország legjobbjai mellett, azok a játékosok játszanak, akik szeretnék kipróbálni hol tartanak, és tanulni szeretnének a náluk előrébtartoktól! Azzal hogy ha „csak” kisebb versenyekre jársz ahol mindig ugyanazokkal találkozol, maximum egy kis versenyrutint szerzel, de egy idő után meg áll a fejlődésed! Minél több féle emberrel játszol és minél erősebb ellenféllel annál többet tanulhatsz! Az hogy az van olyan mérkőzés amire várni kell, ez benne van a versenyzésben, hozzá tartozik a nagy létszámú versenyekhez, meg kell szokni. Mindenkinek várni kell így mindenkinek meg kell tanulni hogy hogyan időzítse a formáját.

A mai darsosoknak sokkal könnyebb az elején rutint szerezni mert rengeteg a különféle verseny. Én amikor 19 éve elkezdtem ezt a sportot Szombathelyen, 2-3 havonta tudtam menni versenyre azt is Győrbe vagy Budapestre! Akkor még nem voltak amatőr versenyek, hanem „csak” OB és megyei ami majdnem ugyan azt jelentette erőségben. Az első három ÉVBEN, nem nyertem mérkőzést ezeken a versenyeken, de mindig tanultam és közelebb kerültem a célomhoz. Mostanra már mindent megnyertem itthon legalább egyszer, de pl csapatban nyolcszor, amit lehet az OB közül.

Semmi más nem kell hozzá, mint kitartás, rengeteg gyakorlás és bátorság, hogy a náladnál erősebb/jobb ellenféllel szembenéz, és tanulj a győzelemből és a vereségből is!

Jó játékot MINDENKINEK!

Hozzászólások