I. rész : A felkészülésnek vége

Régen írtam már és ezért elnézést kérek tőletek. Ígérem, mostantól többször frissítem az oldalt.

A felkészülés nem volt zökkenőmentes. Kondicionális problémáimat kocogással és tenisszel próbáltam javítani. Valamelyest sikerült is de a magánéletemben ( munkahely ) történt változások egy kissé át írták az előre el tervezett dolgokat. Az nyugtalanságom hatását a testsúlyomon vettem észre ugyanis a mozgás ellenére nem volt hajlandó csökkenni, sőt egy kicsit még nőt is. Ennek ellenére a felkészülésem zökkenőmentesnek mondató. Két versenyt néztem ki, ami a felkészülés alatt arra használtam, hogy megtudjam állapítani a hol tartok.

Az első a Vasasban 20-án rendezett liga versenyvolt. Az volt a feladatom hogy a koncentráló képességemet teszteljem, és közben a technikai fejlődésemet is nyomon kövessem. A csoportmérkőzések alatt ezzel nem is volt gond. Mind a triplákkal, a koncentrációval és a kiszállókkal elégedett voltam. A főtáblán viszont már valamiért ezeket nem tudtam hozni. Dekoncentrált voltam és „kiskanállal” kellet összeszednem magam, de mire összeszedtem addigra már ki is kaptam. Az ellenfelem jól játszott de én nem hibázhatok annyit kiszállóra mint azt akkor tettem.

Otthon még 2 napig folytattam a felkészülést és csak annyit változtattam, amennyit a szerdai megmérettetés tapasztalatai alapján szükséges volt. Az élesítés még mindig a Lakesidei kvalifikációs versenyre volt kitűzve.

Ennek ellenére és a csapattársak valamint a klubvezetőm kérésére részt vettem a szombati soft csapatversenyen, fél sikerrel. 50 % körüli eredményem volt de voltak nagyon ígéretes jelek , amik a felkészülési tervem sikerességét bizonyították. Nagy kiszálló, bullos kiszálló szoros helyzetben, hátrányból való felállás, hátulról a döntő legben 180-as kezdés, stb.

A következő napokban a mentális tréningre fektettem a hangsúlyt, és arra hogy a szombati csukló húzódásomat kikezeljem. Kedden délután megérkezett a küldöttség maradék része és jó vacsorával hangolódtunk a másnapi utazásra.

Hozzászólások