Sziasztok! Régen nem jelentkeztem, pedig ősszel már lett volna alkalom, hiszen Nagy Csabival megnyertük a páros Magyar Kupát! Azóta sok minden történt velem, többek között az, hogy február elseje óta a dartsnak szentelhetem minden időmet!

Aki figyeli a magyar darts és a körülöttem történő dolgokat az láthatja, hogy elindult a Darts Matek projekt, aminek köszönhetően tavaly szeptember óta, már több ezer gyerek megismerkedett ezzel a sporttal! Ennek köszönhetem, hogy minden időmet a Dartsnak szentelhetem, és ekörül forognak a gondolataim!

Nem tudtam mikor lesz ennek a mentális plusznak az első megnyilvánulása a játékomban, de az edzésen azért éreztem, hogy egyre jobban tudok összpontosítani!

És eljött a március 21.-ike! Előző nap délután összeraktuk a Darts Online közvetítéshez szükséges felszerelést, hogy másnap már csak a játékra kelljen koncentráljak, és meg is volt az eredménye!

A 11-es táblán rögtön az én mérkőzésem volt az első, a szegedi Pásztor István ellen. Hát nagyon régen volt már, hogy rögtön az első mérkőzésemen 100 %-on kell pörögjek, mert az ellenfelem nagyon-nagyon összeszedetten tolja! Ez a fiatal ember nagyon megizzasztott, és ha nem dobom ki a duplákat szinte az első nyílra, akkor nem tudom mi lett volna a vége!  Így én nyertem 5-1-re de az eredmény nem tükrözi milyen szoros mérkőzést játszottunk! Innen is gratulálok Istvánnak!

A következő mérkőzés a táblakiemelt Szuszai József ellen játszottam, aki a tatabányaiak erősége! Szerencsémre neki ez volt az első mérkőzése és nem nagyon találta a triplákat így tudása alatt teljesített: 6:1

A főtábláért egy nagyon energikus fiatalemberrel kellet megküzdenem a Szünet DC-s Sztraczinszki Zoltánnal! Egy kicsit sokat törődött a körülményekkel és még meg kell tanulnia higgadtabban játszani, de más most látszik rajta, hogy nem ismer vesztes helyzetet! Az egész mérkőzés alatt érezni lehetett, hogy nem akarja-tudja feladni! Bármilyen nyomást is tettem rá ő egyszer sem adta alább így végig teljes erőből kellet koncentrálnom! 6-1

A főtáblán már olyan játékosokkal találkozik az ember, akik televannak önbizalommal és ugyan úgy, mint te mindent megtesznek a győzelemért. Pláne akkor, ha olyan harc és PDC kvalifikációban edződött ellenfelekkel találkozol, mint Mészáros Zsolt (Béka) vagy Mester Zoltán! Mindkettőjükkel többször is találkoztam az elmúlt években és általában igen jó mérkőzéseket játszottunk, de mindig alul maradtam! Most ideje volt vissza vágni, de tudtam, hogy csak akkor van esélyem, ha az elejétől a végéig 120%-on próbálok pörögni! Nem nagyon emlékszem magára mérkőzésekre csak a néhány momentumára és az érzésre! Azt tudom ezen kívül, amit elmondtak nekem utána.

Mindkét mérkőzést az jellemezte, hogy az elején iszonyúan belehúztam. Nagyon ment a tömeg és kiszállókat maximum 2-3 nyílból teljesítettem. Emlékszem egy 128-as kiszállóra, azt hiszem a Zoli ellen dobtam, T18-T18-D10! Nagy önbizalommal játszottam mind két mérkőzés alatt még akkor is amikor hullám völgybe kerültem. A Béka elleni győzelem után kaptam Kis Vikitől az eddigi legnagyobb dicséretet, mindig az ellenkezőjéért szokott leszúrni, idézem:” Szépen összeraktad magad és kijöttél a gödörből!” Mind két játékos legyőzése számomra nagy skalp és bizonyíték arra, hogy igenis újra számolni kell velem ebben a mezőnyben! Ami még feltűnő volt számomra, hogy mennyire koncentráltan és higgadtan játszottam végig! A Mester Zoli elleni mérkőzésem vége felé, a feleségem utólagos elmondása alapján írom ezt, az egyik dartsos mondta a barátnőének, hogy ne ijedjen meg ha a győzelmet érő dobásnál nagyot ordítok, mert hogy ezt én így szoktam csinálni!

Hát most nem csináltam így! Magamban tartottam végig, csak kicsi megnyilvánulások jöttek ki belőlem végig!

Székely Pál – Mészáros Zsolt 6 – 3

Mester Zoltán – Székely Pál 1 – 2 (1:3, 3:0, 2:3)

Az elődöntőben az általam az utóbbi idők legnagyobb magyar darts tehetségének tartott Sport DC-s Kovács Patrik volt az ellenfelem. Itt sem volt gond az önbizalommal és a kezdet nem is volt rossz 1-1-ig de ott aztán valami elment. Nem tudtam már úgy koncentrálni, mint az előző mérkőzéseken, de nem adtam fel. Az első szett elvesztése után úgy álltam a dobóvonal mögé, hogy akkor most mindent beleadok. A tömeg iszonyúan jött. Az első legben 4 kör után 28 pontom volt és gondoltam itt nem lehet gond. Egésznap jól ment a dupla, de itt elfogyott! A dupla nyeri a mérkőzést, de azt nem lehet rutinból dobni! Arra külön és tökéletesen koncentrálni kell különben az történik, ami velem történt. Egyszerűen nem találtam el. Folyamatosan a drótra raktam a nyilakat és nem akart közelebb menni!

Patrik egész mérkőzésen, és utána a döntőben is Rucska Józsi ellen, tökéletesen használta ki a helyzeteit. Akár én adtam meg neki akár ő ért le hamarabb, nem akart hibázni! Teljesen megérdemelten győzött le és az egész versenyt is teljesen megérdemelten nyerte meg! Gratulálok neki és minden résztvevőnek! 0-2 (1-3; 0-3)

 

 

Összességében a saját teljesítményemmel teljesen elégedett vagyok, hiszen a hosszú sérülésből kivezető, hosszú és göröngyös út, aminek még nincsen vége, újra megmutatta nekem, hogy sok és kitartó munkának megvan az eredménye!

Újra érzem magamba az erőt, hogy itthon és a nemzetközi versenyeken is betudjam bizonyítani jó játékos vagyok, és oda tudok érni a legjobbak közé.

Mától újra felkészülés, és irány a PDC Csapat Világbajnokság kvalifikációs versenye!

Hozzászólások