Sérülésem utáni, első nemzetkőzi versenyem, amire nagyon készültem. Új nyilak, új technika (két újjal fogom a nyilat és aránylag nagy ívet ír le dobáskor) és 16 kg mínusz, ami a dobó állásomat is megváltoztatta.

Csapatmérkőzésen ki is próbáltam élesben és kiválóan működött. Tömeggel és a kiszállóval sem volt komolyabb gond. Sőt volt olyan mérkőzésem ahol a rég nem látott formám köszönt vissza.

Úgy terveztem, hogy elindulok a Warmap versenyen is, hogy szokjam a környezetett és a teret, valamint ne reggel az első mérkőzésen keljen megtalálnom a helyemet a tábla előtt.

A játékkal sem volt baj, hiszen a táblámon sorra nyertem a mérkőzéseket 3:0-ra, és még az utolsó 32 közötti mérkőzés is jónak volt mondható annak ellenére, hogy kikaptam.

Reggel kipihenve érkeztem bemelegíteni és nem volt semmi probléma. Sokat kellet várni az első mérkőzésemre, ami 11:40-re volt kiírva, de csúszott vagy 40 percet. Ez sem tűnt problémának, hiszen amikor oda álltam a tábla elé, akkor az első három nyílra rögtön 177 pontot dobtam.

Elkezdődött a mérkőzés és egyszerűen lefagytam. Nem dobtam rosszul csak dekoncentráltan. Az első leget kínlódva dobtam végig, ki is kaptam. Aztán összekaptam magam és másodikban már kezdtem érezni a dolgokat, ugyan néha kipattant a nyilam a T20-ból (a mérkőzésen összesen 6 szor, mivel kerekdrótos táblákon játszottunk és ez így benne van a pakliban) de a kiszálló elsőre jött így nem volt okom bármitől is félni.

És innentől egyszerűen rövidzárlat. Nem olyan hogy nem sikerül és majd át esel a holtponton, hanem olyan hogy elkezdesz gondolkodni és nem áll le a fejed.

Nem értem! Mint egy kezdő, aki állandóan a játékát a dobód állását és a kezét figyeli játék közben. Mit csinálok? Teljesen ki kéne üríteni az agyam. Olyan üresnek kellene lennie, mint egy tuskónak! Nem számíthatna más, mint az a célpont, amit el karok találni. Nyugodtnak, higgadtnak és ÜRESNEK KELL LENNEM!

Na, ez most nagyon nem sikerült. Rendet kell tennem a fejemben. Kikel tudnom kapcsolni azt az énemet, ami a tökéletes technikát, keresi ehhez a játékhoz, és mindenkor a játékosokat figyeli, hogy tanuljon a hibáikból, erényeikből. Ezt szigorúan ketté kell valahogy választanom. Addig a pillanatig, amíg versenyben vagyok, addig nincsen más, csak én és az 501 pont, amit le kell fogyasztanom.

Hozzászólások