Érd után újabb állomáshoz érkezik a hétvégén a steel egyéni nemzeti bajnokság. Ezúttal Salgótarján ad otthont az OB ötödik körének, illetve vasárnap a steel egyéni Magyar Kupa küzdelmeinek is. Mint már írtuk, Érden Pengének nagyon jól sikerült az a hétvége, mivel mind a két napon jó eredményt ért el. Szombaton megnyerte az OB negyedik körét, és vasárnap is továbbjutó helyre dobta magát. Mivel ez a mostani hétvége is dupla lesz a versenyzők számára, újra csak kétszeres odafigyelést igényel. Játékosunkat ezúttal az érdi fordulóban szerzett élményeiről, valamint a mostani felkészüléséről faggattuk.

Á.: – Először is – kicsit megkésve ugyan, de – hadd gratuláljak az érdi fordulóban megszerzett első helyedhez, amivel úgy néz ki, hogy előnyösebb helyzetbe kerültél a többiekkel szemben. Már korábban kielemeztem a fordulóban lejátszott meccseidet, ezért most inkább arra lennék kíváncsi, hogy Te hogyan érezted a teljesítményedet ott belül, magadban?

P.: – Én a verseny előtt két dolgot tűztem ki magam elé. Az egyik: nyerni szeretnék az átlagomtól függetlenül, a másik: minden legben a negyedik kör után 200 pont alatt legyek, függetlenül attól kivel is játszom. Az első – mint tudjuk – maradéktalanul sikerült, de a másodikra sem panaszkodhatom, hiszen a legjeim 80%-ában sikerült megvalósítani ezt.

Élveztem az egész napi versenyzést, és nagy kedvvel játszottam végig.

Á.: – Voltak nagyon könnyen behúzott találkozóid, viszont volt egy olyan mérkőzés (a győri Darányi Zoltán ellen vívottra gondolok), ahol azért elég komolyan oda kellett tenned magadat. Nem féltél attól, hogy ezen a meccsen esetleg megcsaphat a kiesés szele, illetve mivel tudtál felülkerekedni Szultánon?

P.: – Nem foglalkozom ilyennel versenyzés közben. Csak arra figyeltem, hogy a saját játékomat jól játszam, és a mélypontokból minél hamarabb kiérjek. Amúgy nem csak ez a mérkőzés volt szoros, a Németh Zoli elleni is ugyan ilyen nehézre sikerült. Mind a kettőnél elmondható, hogy komoly vezetésnél kiengedtem egy kicsit, az ellenfél pedig jelentősen feljavult, ez is adta aztán a szoros eredményt.

Á.: – Rövid, és lényegre törő kérdés következik most: Miben volt más ez a döntő Taki ellen, mint amit Békéscsabán játszottatok egymás ellen?

P.: – Egyszerű: Most teljesen odafigyeltem. Uralni akartam és uraltam is a mérkőzést az elejétől a végéig. Ki akartam és ki tudtam zárni minden külső tényezőt, szinte lubickoltam a centerpályán való játék élményében.

Á.: – Augusztusban újabb forduló, ezúttal Salgótarján ad otthont a magyar élvonalnak. Milyen rendszer, illetve szisztéma szerint készültél, illetve volt-e valamilyen versenylehetőség (gondolok itt például az ecseri lakodalmas versenyre), ahol megméretted magad a bajnoki kör előtt?

P.: – Fontos állomás ez a versenyhétvége több dolog miatt is. Az egyik, hogy ha itt nyerek, akkor nagyon közel kerülök ahhoz, hogy meglegyen sorozatban a harmadik egyéni bajnoki címem. A másik, hogy egy új lebonyolítási rendszer szerint rendezett Magyar Kupa is lesz a hétvégén, amit szintén szeretnék megnyerni.

A felkészülésem most annyival különbözött az előzőtől, hogy elkezdtem egy komoly diétát mert a súlyom elharapózott, így be kellett építenem heti három kocogást is az edzésbe, ami kicsit átvariálta a dolgokat. Sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a mentális felkészülés is, mert nem voltam megelégedve a kiszállózásaimmal, ez pedig a koncentráción múlik elsősorban. Ecsert sajnos ki kellett hagyjam, mert nem álltam még készen, de a hétvégére már teljesen jó állapotban leszek.

Hozzászólások