A nyár azzal telt, hogy az állóképességem és a technikám csiszolgattam. Nagy problémám volt a stabil állás és az, hogy nagyon hamar elfáradt a kezem meg a hátam! Ennek az volt az eredménye, hogy a szektorbiztonságom a béka feneke alá esett!

Így hát erre koncentráltam és erre építettem föl az edzésrendszeremet! Fontos volt, hogy kitűzzek cél dátumokat ahol megmérettetek! Az első és legfontosabb az volt, hogy a szeptemberi OB-ra kész legyek mindennel és ott szerepeljek, de közbe kellet raknom egy olyan versenyt, ahol felmérhetem hol tartok és min kell még javítani!

Július elején kinéztem az Ecseri versenyt és a cél az volt, hogy játsszak egy jót és megtaláljam azokat a pontokat ahova a további edzéseket fókuszálni kell! Addig is az elsődleges cél az volt, hogy a lehető leg stabilabban dobjam a szektorokat és az állásomban kényelmesen érezzem magam, billegés nélkül! Ezt gyakoroltam rendszeresen!

A versenyre úgy mentem le, hogy akkor játszunk egy jót. Csoportkörök voltak ahol két nyert legre mentek a mérkőzések. 3 és 4 fős csoportokat alakítottak ki a több mint 60 versenyzőből. Minden csoportból két versenyző jutott a 32-es főtáblára! Úgy gondoltam, hogy nem lehet gond és nyugodt játékkal ez simán meglesz! Hát nem egészen így történt!

 

Mielőtt jobban belemerülünk azért érdemes elmondani, hogy igen jó kis mezőny gyűlt össze! Ott volt többek között Takács Gábor az elmúlt év magyar bajnoka, Mester Zoltán válogatott játékos, és Szász Bence aki megnyerte a júniusi amatőr kupát több mint 500 nevezőből! (Vele készítettem egy interjút, amit hamarosan közzéteszek itt) Rengeteg amatőr és dartsozni vágyó jelent meg, na meg néhány nagy „öreg” is mint Vincze Márk vagy a 3-ik helyen végző Balogh „Öcsi” Béla is! Úgy hogy elég jó kis mezőny jött össze!

Csoportkör

Akkor lássuk a versenyzésem! Én egy 4 fős csoportba kerültem, ami alapvetően azt jelentette, hogy ha nyerek két mérkőzést, akkor nem lehet gond a továbbjutás. Hát, ami következett, az nagyon régen esett meg velem. Rögtön az első mérkőzésen kikaptam, ráadásul 2:0-ra úgy, hogy mind a két legben, a 5.-ik körben már kiszállóra dobtam! Duplára 3 illetve 4 nyilam volt legenként, de nem tudtam megoldani, és az ellenfelem büntetett. A fiatalember, Baranyai László, számomra ismeretlen, de kiváló játékos. Ő softon virgonckodott idáig és a facebook profilja szerint igen csak ügyesen! Softon tanult játékoshoz képest, nagyon szép technikával dob, és ezen a versenyen kiderült, hogy nagyon eredményesen is! De erről majd később!

Ezzel a versességgel, és a csoportban történt további mérkőzések eredményé alapján úgy alakult, hogy az utolsó mérkőzés döntött a továbbjutásról, amit természetesen én játszottam! Szatmári Laci volt az ellenfelem, akinek szintén győznie kellet a továbbjutásért. Az első hely addigra elkelt már. Nagyon kemény mérkőzés volt, és mind a kettőnk játékára, kicsit rányomta a bélyegét a tét! 2:1-re tudtam nyerni, de Laci derekasan helytállt!

A főágon 4 nyerttel kezdtünk, kb. 1,5 óra várakozás után, de ez benne van egy ilyen versenyben, tudni kell kezelni! Az első három mérkőzésem nem volt problémás, összesen 2 leget veszítettem!

Ezután jött az elődöntő, Szász Bence ellen. Ő az aki megnyerte a júniusi amatőrversenyt, és már ott szembetűnő volt, hogy a technikája szinte tökéletes. Olyan eleganciával és könnyedséggel dob, hogy a Török Laci barátom által rám ragasztott J „ Magyarország legszebben dobó játékosa” titulust lehet át kell, adjam idővel neki! Stabil játékos és egy ekkora mezőnyben ahol éljátékosok is indultak az elődöntőig eljutni az nem gyenge eredmény. Az elődöntő már 5 nyertre ment és megpróbáltam mindent elővenni azokból a dolgokból, amit hetek óta gyakorlok edzés közben. Játék közben éreztem, hogy jól ment. Biztos 80 fölött dobtam folyamatosan, de Bence nem hagyta magát! Figyelnem kellet, hogy ne vegyem át azt a ritmust, amit ő diktált, mert az nekem gyors volt, így próbáltam helyenként lassítani a játékomat! Nagyon szoros és szép mérkőzésen 5-3 tudtam nyerni és várhattam a másik ágról az ellenfelemet!

Amikor megnéztem a párosítást a másik elődöntőben, és az ágrajzot, ahogy eljutottak odáig, azért volt meglepetés. Nem is Balogh Öcsi barátomra gondolnék, hanem Baranyai Lászlóra, aki megvert a csoportban. Nem, mint ha szerencsének tartanám a csoport elsőségét, hiszen véleményem szerint ebben sportban nem létezik a szerencse, hanem nagyon nehéz ága volt. Sikeresen legyőzte a törökországi világbajnokságra készülő Mester Zoltánt, valamint a tavalyi Steel Magyar bajnokot, Takács Gábort is. Ez pedig elismerésre méltó teljesítmény. Kiváló és higgadt játékkal az elődöntőt is megnyerte. Tehát jöhetett a döntő és számomra a revans, a csoportkörben történtek miatt!

Körülbelül 45 percig várnunk kellet, mert a Lucky Luser döntősei kérték, hogy várjuk meg őket, mert látni szeretnék a döntőnket! Természetesen ez nem okozott problémát egyikünknek sem! Sok problémám volt az egész napos versenyeken azzal, hogy hogyan osszam be az erőmet! A végére mindig borzasztóan elfáradtam, és ezért nem mindig tudtam kiadni magamból a maximumot az utolsó mérkőzésen. Az állóképességem fokozása mellet, most változtattam a bemelegítési gyakorlatomon, és azon, hogy mennyit töltök tábla előtt két mérkőzés között! Ez azt eredményezte, hogy kicsattantam az erőtől és a magabiztosságtól.

Az első leget én kezdtem és rögtön két db 140-el nyitottam majd a 12-ik nyíllal egy tízest dobva 40-re kerekítettem és így 5/1-el nyitottam.

1. Leg

Egy döntőben nagyon fontos, de bármelyik másik mérkőzésen is, hogy minél nagyobb nyomás alatt tartsuk az ellenfelünket, már a mérkőzés elejétől fogva. Pontosan ezért a második legben sem akartam gyengébben játszani, így egy 5/2-vel zártam azt.

2. leg

Laci is össze kapta magát és a harmadik legben egy 17 nyilassal vágott vissza!

3. Leg

A negyedik legben elrontottam a negyedik és ötödik kört, de továbbra is nyomás alatt akartam tartani Lacit, így a 6-ik körben egy 140-es kiszállóval 3-1 re módosítottam az állást!

4. leg

Az 5-ik leg jól indult számomra, 60, 180, 100, de ezután kissé leengedtem, így 21 nyíl kellet összesen ehhez a leghez!

5. leg

A 6.-ik legben Laci megint összekapta magát és egy parádés 18 nyilassal szépített: 4-2.

6. leg

A Következő két legben már kijött egy kicsit rajtam és a Lacin is a fáradság. Nem pörögtek úgy a triplák, mint előtte, így nekem egy 20 és egy 22 nyilasra volt szükségem, hogy megnyerjem a mérkőzést és a versenyt!

7. leg

8. leg

 

Összefoglalva egy nagyon jó versenyen vagyok túl. Úgy érzem, hogy az út, amin járok, teljesen megfelelő és hozza is a pozitív mutatókat, amiket elvárok a fejlődésemtől. Egész nap jól ment a játék, és a döntőben a 80-as átlag sem mondható rossznak. A hat nyert legből kettő volt 20 nyíl fölött, és volt egy 13 nyilas és egy 14 nyilas is. A kiszállók jól jöttek, nem lehet panaszom, úgy hogy folytatom ezt az utat és szeptemberben az OB-n mindenképpen a dobogó a cél!

Statisztika

Hozzászólások