A X. Tomajkupa szokásához híven kiváló volt. Azúj helyszín egyszerűen tökéletes bár nem hiszem hogy ilyen nagy, 84 fős, létszámra számítottak. A jóidő azért segített, hoyg egymás hegyén hátán legyünk, így aki nem játszott az kényelmesen kiülhetet a teraszra.
Szokásos több körös csoportmérkőzésre készültünk, és ekkor a létszámnál is 2 körrel lehetet számolni. Az első körben 3-4 fős csoportok voltak. Azt hiszem elmondhatom hogy az eggyik leg erősebb csoportba kerültem. Az is mutatja, hogy az Rucska Józsi, a későbbi döntős, az utolsó mérkőzésén majdnem kiesett.
Nekem az első mérkőzésem, pont a Józsi ellen, volt a nap leg gyengébb produkciója. Ilyen még nem fordult elő velem. Az első mérkőzést általában jó formában dobom végig. Itt egy árva triplát nem tudtam dobni. De tényleg egy db-ot sem. De a következő mérkőzést, talán egy kicsit dühből is, egy 6/1 és egy 7/1-vel abszolváltam.

Ezután megnyugodtam és már nem volt gond a csoportból való kijutás. A második csoportkörben nem volt komolyabb probléma kivéve, hogy túlságosan kiengedtem a csoportelsőségért játszott mérkőzésen. Így csoport másodikként jutottam ki a főtáblára. Egy 4-1 és egy 4-0 győzelem után, jött a Béka barátom. Rettentően izgalmas és jó színvonalú mérkőzést játszottunk. Mindig az nyerte a leget aki kezdte, de a másiknak is volt lehetősége néha elvenni az előnyt. Én 3-3-nál hibáztam egy óriásit azzal, hogy az 5-ik körben rádobva a 122-es kiszállóra elkezdtem bosszankodni az elhibázott Bull-on. És a fojtatásban nem higgadtabban hanem gyorsan akartam végezni. Az eredménye meg egy dekoncentrált, 3 körös próbálkozás különféle duplákon, és természetesen Béka leg nyerés. Sajnos a következő legre sem tudtam túl tenni magam és így komoly előnyt adtam az ellenfelemnek, aki ezzel élt is.
Összességében a felkészülésemnek egy nagyon jó mérőfoka volt ez a verseny. Tanulság több is van. A legfontosabb mégis az, hogy jobban oda kell figyelnem arra hogy milyen mentális állapotban és milyen nyugodtan, érkezek egy versenyre. Mindent ki kell zárjak és nem szabad semmi mással foglalkozzak a verseny végéig, csak is kizárólag a játékkal.
Következő erőpróba Szeptemberben Klágenfurtban lesz a Charintian Openen.
 

 

Hozzászólások