Amíg a többiek a PDC kvalifikáción vettek részt Szlovéniában, addig én Prágába utaztam a Cseh Openre kicsi feleségemmel az oldalamon.

Felkészülés érdekessége az volt hogy összesen 4 nap állt a rendelkezésemre és megint egy olyan módszerre került sor amit még eddig nem próbáltam. A két verseny közelsége miatt (Hull és Prága) a mentális felkészülésre tettem a nagyobb hangsúlyt. 2/3 mentális edzés, 1/3 gyakorlás. Ez az új készülési módszer is bevált úgy érzem.

Szombat reggel az első körben kaptam ellenfelet, egy holland játékost. Tökéletesnek éreztem a bemelegítést és vártam az ellenfelem. Amikor a kijelölt időpontra nem érkezett meg kiderült hogy nem is regisztrált, így játék nélkül nyertem.

Régebben egy ilyen hír után egy kissé összetörtem volna, mert hiányérzetem támadt és úgy éreztem szükségem lett volna erre a mérkőzésre. De most egyszerűen beírtam magam győztesnek és megnéztem mikor kell újra dobóvonalhoz állnom. Megterveztem hogy a következő mérkőzésig hogyan készülök föl. Mikor megyek „tolongani” a bemelegítő táblához. Mikor ülök le egy sarokba átgondolni a dolgokat, stb. Ezt mind végig csinálva a gyakorló táblánál készültem, amikor vége lett az előttem lévő mérkőzésnek, és mehettem a saját, 16-os tábla, helyemre melegíteni.

{jcomments on}

 

Annyit tudtam a következő ellenfelemről hogy Angol. Meg sem néztem a nevét és, hogy pontosan ki az. Amikor oda jött az egy fejjel alacsonyabb ellenfelem olyan ismerősnek tünt. Melegítés közben döbbentem rá hogy őt láttam előzőhéten a Winmau Masteren kiemeltként ( a BDO legjobb 8-a volt kiemelve) játszani a színpadon. És rögtön beugrott hogy januárban óriásit játszva a 4-ed döntőig menetelt a Lakeside-i VB-n. Na ott egy pillanatra meghűlt bennem a vér. Egy élő legenda az ellenfelem Garry Thompson.. A mérkőzést én kezdtem és minden lelki erőmre szükségvolt hogy csak a játékra figyeljek. Felváltva nyertük a legeket 2-2-ig de nehezen tartottam az öreget, Ő ekkor már 2 db 180-nál tartott és azokat a legeket ahol ezt dobta meg is nyerte. Én folyamatosan próbáltam nyomás alatt tartani 140-el és 100 de iszonyatosan bírta a strapát. Nem hiába tartott ahol tart. Az 5-ik leg lett a vízválasztó. Ott is a 2-ik kőr. Garry kezdett és a második 3 nyila mind a T20-ban landolt. Erre nekem sikerült szintén egy 180-al válaszolnom, és ez a nyomás végre hibára késztette az ellenfelemet. Hátulról egy 5 körösben abszolváltam ezt a leget és utána kezdésből szintén egy 5 körössel hoztam a mérkőzést.

Amikor kidobtam a duplát olyan érzésem volt mikor 4 évvel ezelőtt sikerült megvernem a Nagy Bezzeg Nándort a kontaktban az OB-n. Életem addigi legnagyobb skalpja volt, ahogy ez is. Ami nagyon meghatott, hogy Garry háromszor is gratulált és nem győzte mondani, hogy szerinte én nagyon jó játékos vagyok. Amikor kiestem a 64-között ő sokkal csalódottabb volt mint én.

Ha rá kattintasz a fényképére megnézheted az eddigi eredményeit ( már ami jegyezve van) !

A következő mérkőzés egy régi ellenfél a szlovák Milos Bedy volt, aki arról híres hogy borzasztó stílussal és rendkívül lassan játszik de nagyon jól. Szoros 4-3-as mérkőzést játszottunk, úgy hogy 6 körnél rosszabb csak a egy leg volt. A döntő legben megint sikerült egy tőlem szokatlan dolgot produkálnom. Én kezdtem mégis hátrányba kerültem. A 4-ik kör végén Milos már kiszállón volt 156-on, és én 237-en pangtam. A következő körben nem volt más esélyem csak az, hogy ha nagyot dobok. ( Ezt a leget mutatja a lenti videó ). Sikerült egy 180-al 57-re kerekítenem és ezzel megzavarni Milost. Nem szállt ki és én abszolváltam az 57-et.

A 64 között esélyem sem volt. A Cseh gyerek, Jiry Jenicek, szinte tökéletesen játszott. 4-0-ra nyert úgy hogy 3 db 180-at dobott és ha 100 alatt maradt, azt a következő körben abszolválta. Pl.: a második legben én 40-en ő 90-en és Dbull, D20 két nyílból. Egész mérkőzésen egyszer dobhattam a dupla 8-ra két tripla kerekítő után. Így a 388 nevezőből a 33-ik lettem.

Összességében úgy érzem megint léptem előre egyet. Olyan pozitív töltéssel jöttem haza, hogy folytatni tudtam az Angliában megkezdett utat, hogy nem is nagyon tudok másra gondolni csak a következő célra. Megnyerni azt a meghívásos versenysorozatot, amire meghívást kaptam Sütő Andrástól.
  ( Fénykép és a Videó: Holczer Péter )

Hozzászólások