A Sarok Sörbár DC csapata nyerte az idei soft csapatbajnokságot miután az elődöntőben a Gilde DC-t, majd a döntőben a Wings DC csapatát múlta felül.

 

 

Szombaton a Gilde Dc szervezésében került megrendezésre a legnagyobb presztízs értékkel bíró bajnokság, a soft csapatbajnokság ide döntője. Mint már előzőleg írtuk a két fő esélyes már a döntőbe jutásért összekerült egymással. A Sarok Sörbár DC és a Gilde DC csapatai egy végsőkig kiélezett küzdelemben játszották ki a döntő jogát. Végül egy mindent eldöntő három nyertben, ahol Bezzeg Nándi és Gyalai Romeo küzdött megy egymás ellen, dőlt el, hogy ki lesz az ellenfele a másik elődöntőben győztes Wings DC-nek. A ki-ki mérkőzést, Romeo nyerte 3-2 arányban, ezzel a bajnoki cím megvédésének a lehetőségét biztosította az előzetesen kicsit esélytelenebbnek ítélt csapatnak, a Sarok Sörbár DC –nek.

 

A két legendás klubvezető egy képen. Most Miszlay Imrének volt oka az örömre, miután csapata Tie-Breakben verte Völgyi Sándor csapatát.

 

A másik ágon is izgalmas összecsapást láthattak a jelenlévők, ahol szintén három kilenc nyert szettig játszottak a részvevő csapatok, / Győri DC és a Wings DC /. Ezen az összecsapáson döntő volt az, hogy Kaufmann Krisztián a lejátszott 12 mérkőzéséből 11-et megnyert és ezzel csapatát fennállása legnagyobb sikeréhez segítette. A döntő úgy indult, hogy tovább robog a Zirci expressz, miután az elődöntőben győztesen megvívott mérkőzés után a Sarkosok már zsebben érezték az újabb bajnoki címüket ezért kevésbé koncentráltan már 0 – 6- ra álltak a fiatal Wings DC ellen.

 

 

 

Azonban innentől nem volt megállás, mert minden rutinjukat összeszedve 9 – 7-re megfordították a mérkőzést, majd a következő kilenc nyertben a kissé összetört Zircieket 9 -5-re verték és nyerték sokadik csapatbajnoki címüket. A harmadik helyezést a kissé csalódott Gilde DC együttese szerezte meg, miután legyőzték a Győri DC csapatát.

 

Összességében elmondható, hogy meglepő, de teljesen megérdemelt sikert aratott a szezon közben többször leírt, szétesett csapat benyomását keltő Sarok Sörbár DC csapata, aki ezen a hétvégén igazi arcát mutatva megszerezte a bajnoki címet. Székely Pál csatasorba állítása telitalálatnak számított, mivel az idei szezonban csak a steel egyénire készülő játékosnak nagy szerepe volt a sikerben.

 

A Sarok sörbár DC csapata ezzel szép ajándékkal kedveskedett leköszönő klubelnöküknek Miszlay Imrének, akit Benkő Attila vált a klub élén.

 

Eredmények

Sarok Sörbár DC – Gilde DC I. 2-1 (9:6; 6:9; 9:8)
Wings DC – Ducugroup Győri DC 2-1 (9:6; 6:9; 9:5)

3. helyért

Gilde DC I. – Docugroup Győri DC 2-0 (9:7; 9:5)

1.helyért

Sarok Sörbár DC – Wings DC 2-0 (9:7; 9:5)

A 2007-2008. évi Kiemelt csapatbajnokság végeredménye

 

 

A Sarok Sörbár DC

 

1. Sarok Sörbár DC / Balogh Béla, Gyalai Romeo, Kocsis Zoltán, Rácz Zsolt, Székely Pál, Tamás Tibor, Vincze Márk /

2. Wings DC / Kaufmann Krisztián, Kecskés Imre, Kovács Balázs, Martin Kurecka, Tax Tibor, Virág Gábor /

3. Gilde DC / Bezzeg Nándor, Boldizsár András, Melisek Zsolt, Nagy Zoltán, Süveges István, Szabó László, Turi Tamás /

4. Docugroup Győri DC / Boczor László, Czeglédi Gergő, Gémesi Attila, Mészáros Ferenc, Raszler József, Rucska József, Süli Balázs /
 

Hozzászólások