A következő időszakban, nagy dologba vágom a fejszémet. Egy komoly hosszú távú felkészülés előtt állok, ami több részből áll. A tervem középpontjában az októberi Lakesidei VB kvalifikációs versenye és a Winmau Master áll.

 

A következő napok-hetek alatt folytatódik a már néhány hete elkezdődött, megbeszélés sorozat a szponzorokkal, támogatókkal és a klubommal.  Itt dől el hogy a következő 3 hónapban milyen versenyeken tudok résztvenni és ez mennyire szolgálja a felkészülésemet az októberi meg mérettetésre, valamint annak a lehetősége hogy tényleg kitudok e utazni.

 

A felkészülésem 3 részből fog állni.

 

  1. Fizikai felkészülés
  2. Mentális felkészülés
  3. Technikai gyakorlás és versenyzés

 

Ezen feladatokat folyamatosan, egymásra épülve fogom elvégezni. Mindenről megpróbálok beszámolni amilyen részletesen csak tudok. Próbálom majd úgy leírni, hogy aki akar tanulhasson belőle és saját felkészülésében hasznát vehesse az általam leírtaknak.

 

Titeket pedig arra kérlek hogy kommentáljátok és kérdezzetek ha valami nem világos vagy ha valami ötletetek van, vagy egyszerűen ha csak hozzá akartok szólni. Mindenre megpróbálok reagálni, válaszolni amilyen gyorsan csak tudok.

 

És akkor most a kiindulási pontok és célok:

 

  1. Fizikai felkészülésnek az egyik számomra fontos része a testsúly. Jelenleg 94.4 kg-ot nyomok és ezt lekell vinnem minimum 86-88 kg ig. Csak így tudom azt biztosítani hogy a hosszú játéknapon 100%-os oda figyeléssel és mentális koncentrálással játszhassam végig minden mérkőzésemet. Hiszen aha fizikálisan fáradok akkor a koncentrációm egy részét arra kell fordítanom hogy a fáradságot kizárjam és ne figyeljek rá. Íg viszont mentálisan fáradok el.
  1. A mentális felkészülés során fejlesztenem kell a célpontra történő fokuszálásomat és azt hogy a 3 nyilat a lehető legszűkebben tudjam a táblába dobni. Illetve még fejlesztenem kell azt a képességemet is hogy a játék közben ne gondolkodjak és ne csapongjanak a gondolataim.
  2. Erősödni kell a csuklómnak és figyelnem kell arra hogy dobás közben amikor a kézfejemet előre kell billenteni ne forduljon ki a csuklóm.

 

Természetesen ezek a dolgok még bővülni fognak a hetek folyamán.

 

Hát akkor kezdjünk neki!

 

 

Hozzászólások