Az előző cikkemben felsoroltam milyen hosszú és nehéz hetek következnek. Nagy lelkesedéssel készültem, és próbáltam az edzéseimet és felkészülésemet úgy beállítani, hogy bírjam mind fizikálisan és mind szellemileg a folyamatos kihívásokat. Sajnos a VCDL fordulón nem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kívánt célt, a győzelmet, de voltak pozitív részek a mérkőzésen és a versenynap után ezekre összpontosítottam. A Steel OB-n már lehetett látni a jeleit hogy túltettem magam a VCDL bakin, folyamatos jó játékkel csak a későbbi győztestől Bezzeg Nánditól kaptam ki.

A mostani hétvége fontosnak ígérkezett, mert 3 év után índúltam újra Soft egyéni és páros versenysorozaton, és a selejtezőkön igen jól ment a játék, hiszen az egyéniben, amin elindultam azt meg is nyertem.  Ezek után néhányan arról kezdtek beszélni, hogy esélyes vagyok a bajnoki címre. Ilyen teherrel még a vállamon nem szerepeltem. Mindig meglepetés embernek számítottam, sohasem én voltam az esélyes. Ezért arra fektettem a hangsúlyt, hogy a magabiztosságomat növelve teljesen pozitívan, a játékot élvezve versenyezzek majd, és ne a teherre és a lehetőségre figyeljek.

A párosok versenyében szokás szerint hullámzott a játékom, de ezen a napon öcsém Székely Levente átlendített minket és így a főági döntőig „meneteltünk”.  Valamiért már szokásunkká vált, hogy ezen a ponton vagy mind a ketten rosszul játszunk vagy mind a ketten jól. Hát most rosszul játszottunk. Így a vigaszágon a már egyszer legyőzött a győri Hatos-Mészáros páros következett. Ennek az érdekessége az volt hogy az utóbbi időbe most fordult először elő hogy mind a ketten jól játszunk az adott legben. Így a döntőben megint összemérhettük az erőnket a Raszler-Rucska párossal. Vagyis csak mérhettük volna, mert egyszerűen nem dobtunk jól. Így Józsiék vihették haza az aranyérmet.

De nem volt sok időm, az elvesztett mérkőzésen rágódni, mert szinte azonnal kezdtük az egyénit. Hála a kiemelésnek az első körben nem kellet táblához állnom így kaptam vagy 15 perce pluszt, hogy rendezzem a gondolataimat. Azt kell mondjam, hogy igen csak sikerült hiszen a főági döntőig mégsem álltam és még leget sem vesztettem. A főági döntőben azzal a Rucska Jószival találkoztam, aki a mai napon már párosban kétszer is fölülkerekedett rajtam. De úgy gondoltam, ha ezt a mérkőzést hozom akkor bárki jöhet a vigaszról azt én már nem engedem nyerni. A Józsi a tőle elvárható vehemenciával kezdte a mérkőzést és rögtön elhúzott 2:0-ra. Ezután hátsó pályáról nyitottam egy 180-al és innentől nem volt megállás. 3:2-re nyertem a partit és várhattam hogy a vigaszági döntőből ki kerül ki győztesnek és kapja azt a lehetőséget hogy velem játsszon a Magyar Bajnoki címért. Rucsak Józsinak sikerült és párperc pihenés után elkezdtük a játékot. Sok mindenre nem nagyon emlékszem ebből a mérkőzésből csak annyira hogy 2:1-es vezetésemnél 136-os kiszállóra próbáltam rádobni aminél az első T5 lett T20 helyett de a másik két kerekítő tripla, T17, T18, már a helyén volt. A következő D8 meg első nyílra megvolt.

Összességében azt mondhatom hogy ezt a Magyar Bajnokságot verseny veszteség nélkül nyertem hiszen a két kvalifikációs versenyt amin elindultam is megnyertem.

Gratulálok mindenkinek dobogósnak és helyezettnek is.{jcomments on}

Hozzászólások