Sajnos nem sikerült teljes mértékben azt elérnem hétvégén azt amit szerettem volna!

Kezdjük ott hogy ez a sport versenykörülmények között nem csak az ügyességről szól, hanem a mentális képességekről. Pihenten, koncentráltan kell oda állni a dobóvonal mögé, hogy igazán jól teljesíts!

Ezen a héten „sajnos” egy nagyon fontos projekt gyors megoldását kellet levezényelnem a cégemnél és ez a hét végére teljesen kifacsart agyilag. Minden nap későn este 8 után végeztem és még megpróbáltam ledobni az aznapi edzés tervet de nem sok eredménnyel.

Ennek ellenére úgy gondolom hogy hétvégén kitettem magamért. Lássuk a tényeket:

Az utolsó fordulóra már nagyon kevesen jelentkeztek ( 56 férfi egyéni induló), így iszonyúan sűrű volt a mezőny. Az első mérkőzésemen a Győri Jamrik Tibor ellen vívtam. Ennek a mérkőzésnek 2 érdekessége is volt számomra. Soha nem szoktam jól játszani a nálam sokkal alacsonyabbra rangsorolt játékosok ellen. Itt ez most a azt mondhatom sikerült, hiszen 6-0-val és 75-ös körátlaggal nyertem. Ennek ellenére, és ez a másik tanulság, nem lehetek teljesen elégedett hiszen 5-0-ig 84-es körátlagra álltam. És itt jöttek az előző napokból adódó idegi fáradság első tünetei. Öt kiváló leg után képes voltam egy 10 körös leget produkálni ! Hát mit mondjak nem nagyon örültem neki. Már akkor láttam hogy nem teljesen vagyok stabil fejben amikor a harmadik legben rádobtam a 12 nyilas kiszállóra ( 4 kör) és elrontottam majd még 2 kör kellet hogy kiszálljak.

 

 

Próbáltam magam összeszedni mert a következő mérkőzésem egy régen várt derbin, Filyó Tibor ellen kellet megmutatnom, hogy jobb vagyok!

Itt pont a fordítottja történt az előző mérkőzésnek. Tibor kezdett és az első leget meg is nyerte. Innen mondhatni „simán” nyertem a mérkőzést 6-1-re de nem volt ez ilyen egyszerű. 7-8 körösökkel mentem előre, ami inkább arról szólt hogy szenvedtem a duplákon. Mégis valahogy, nem tudom honnan előkaptam 5-1 nél a jobbik formámat és megint rádobtam a 12 nyilasra. Igaz ezt is elrontottam de itt már a 13-ik nyílra nem hibáztam el. (180, 140, 137, 28, 16) Így kozmetikáztam 74-es körátlagra ezt a mérkőzést.

Úgy hittem hogy túljutottam a holtponton és vártam a 8-közé jutásért a mindent eldöntő mérkőzésemet. Ugyanis ez volt az a pont ami arról hivatott dönteni, hogy hol is végzek a vég elszámoláskor. Mivel Rucska József barátom kiesett korábban, és a másik két vetélytárs is elvérzett a főtáblára jutásnál, így megnyílt a lehetőség hogy a 7-ik helyet megszerezzem. Ezen, csak az utóbbi időben számomra mindig nehéz falat, Mészáros Zsolton való túljutás volt a feladat. Nem kezdtem rosszul hiszen az első leget megnyertem, de amit ezután műveltem, az megint a mentális fáradságnak tudható be. Zsinórban buktam 5 leget pedig a 3-ik és a 6-ik legben is 2 kört dobhattam kiszállóra, de elhibáztam. 5-1-nél, a hat nyertig tartó mérkőzésen, egyszer csak megint átléptem egy holtpontot mert zsinórba 4 leget hoztam 82-es átlaggal. Aztán jött a döntő leg, és egyszerűen nem találtam el semmit. Próbáltam figyelni és koncentrálni de görcsösség lett belőle. Így nagyot küzdve de végül 6-5-re kikaptam.

Így összesítésben 9.-ik helyen zártam a 159 indulóból.

A konklúziók:
– az új nyíl egyre jobban megy a játék, hiszen ezen a versenyen még jobb átlagokat értem el mint eddig, sőt kétszer e 12 nyilasra is rádobtam
– A fizikai állóképességem is egyre jobb, hála a LIFE1 bérletnek, hiszen fizikálisan meg sem kottyant a verseny és a feltámadásaim is ennek köszönhetőek
– A kiszálló százalékomon kell javítani hiszen az utolsó mérkőzésemen hiába volt magasabb a körátlagom ( 72,44 és a Zsoltnak 70,71) a kiszállóknál 28 kísérletből csak 5 sikerült (18%) és ez nagyon kevés. Mint a mondás tartja „ Kiszálló nyeri a meccset !!!”
 

Hozzászólások