Mire figyeljen az amatőr dartsos, ha fejlődni szeretne?

  1. Eddz többet annál, mint amennyit versenyzel!
  2. Az EDZÉS = GYAKORLÁS, nem pedig versenyzés/játék a másikkal!
  3. A versenyzés nem helyettesíti az edzést, de versenyezni csak versenyen tanulsz meg!
  4. Az edzés nem arra való, hogy minél gyorsabban kiszálljak 501-ről, hanem arra, hogy tökéletes technikával minél többször juttassam el a nyilat a táblába!
  5. Ne cserélgesd állandóan a nyilaidat, hanem ragadj le egynél, és tanulj meg tökéletes technikával dobni vele! Majd ha már sokat gyakoroltál (hónapok, évek), versenyeztél vele, és érzed hogy miben kell másnak lennie az új nyiladnak, na akkor cserélj, ha kell!
  6. Ne akard a nyilat egyenes úton, erőből beledobni a táblába, mert az fizikailag lehetetlen! Megfontolt és lendületes mozdulat legyen a dobás, olyasmi, mint egy középkori hajítógép, amikor elhajítja a követ.
  7. Az elejétől fogva figyelj arra, hogy a tested egyáltalán ne mozduljon meg, míg el nem dobtad a három nyilat. Mert ha mozog a tested, akkor a kezed nem ugyanazt az utat járja be a három dobás közben, és ezért szóródnak szét a nyilaid úgy, mint a sörét.
  8. Fogadd el, hogy nincsen könnyebb vagy nehezebb része a táblának – mindenhová ugyanazzal a mozdulattal dobjuk el a nyilat.
  9. Gyakorolj a tábla minden területére, ne csak a T20-ra meg a duplákra!
  10. Fogadd el, hogy ebben a játékban nem létezik a szerencse. Nincsen szerencsés dobás, csak jól kivitelezett, pontos dobás, és rosszul kivitelezett, pontatlan dobás. Nincs olyan, hogy valakinek szerencséje volt, mert akkor ő volt a jobb, az ellenfele meg kevésbé jobb, nem pedig szerencsétlenebb és szerencsésebb.

Hozzászólások