Hát úgy néz ki, hogy az 1,5 éve tartó bizonytalan játékom, nem akar javulni. Az első év igazából nem is a játékomról, hanem a sérülésemről szólt. Nem akartam észre venni, hogy az ekkor felszínre törekvő mentális zavar, hiszen az a tény, hogy nem tudok teljesíteni a tábla előtt, mert elhúzódó, szűnni nem akaró fájdalom ellenére, újra és újra próbálkozom a versenyeken egyre bizonytalanabb végkimenetellel, néha kiváló, de lehet szerencsésen alakuló eredménnyel, micsoda bizonytalanságot is kelt bennem és a játékomban.

A mai szereplésem után, idén mind a három OB.-n a 33.-ik helyen végeztem :(, komolyan megfordult a fejemben, hogy 15 év után abba hagyom. Bármilyen problémáim és sérüléseim is vannak, annak a rengeteg gyakorlásnak és munkának nem szabadna ilyen formát öltenie főleg akkor, ha az a valaki komoly terveket és álmokat szövöget ebben a sportban.

Igazából nem is a mérkőzés eredményével van bajom, hiszen Takács Gabi barátom, kiválóan kiemelthez méltóan játszott, hanem a a mérkőzés 2/3-áig tartó valami elképesztően pocsék és színvonaltalan játékommal. Egy szerűen majdnem ugyan az történt, mint 2 hete Prágában, csak itt a mérkőzés hosszából fakadóan a végére feljavultam, csak akkor már késő volt. De ugyan az a mentális blokk volt ott. Ez úgy néz ki nem egy könnyen múlik el. Ilyesmi érzés lehet a másik Dartsos betegség, a beragadás, csak itt nem eldobni nem tudom a nyilat, hanem amiket edzésen meg csinálok, azt ugyan azzal mozdulattal, teljesen más eredménythoz.

A következő OB február 15.-én lesz, úgy hogy van 2 hónapom, megoldás találni a problémámra. Ez szigorúan mentális gond, de nem hanyagolhatom el a fizikális dolgokat sem, hiszen az alapokat már megszereztem és ezt karban kell tartani, és a mentális problémákat is megoldásában is sokat segít, ha a fizikai rendben van.

Hozzászólások