Mint tudjuk a mi sportunkat, mentális sportként tarják számon.  A felkészülési időszakban, bármilyen hihetetlen, rengeteg olyan dolog van, ami ha nem tiszta a mentális felkészülésünk akadálya lehet.

          A legfontosabb az lenne, hogy a játékos ilyenkor már legalább 2-3 hónapra előre tudja, hogy milyen lehetőségei vannak a következő időben a versenyzésre, mind belföldön, mind külföldön.

          A belföldi versenyeknél természetesen a verseny naptár megléte lehet az egyik alap, míg a külföldi versenyeknél a támogatók és szponzorok megléte.

És itt jön képbe a Sportoló Managere, aki ma a mi sportágunkban maximum a klubvezetők. Az ő feladata lenne hogy a lehetőségeket megteremtse és a sportolóval közösen kialakítsa a végső versenynaptárat.

Ennek a verseny naptárnak a megléte az egyik legfontosabb MENTÁLIS alap, hiszen ennek a hiánya frusztrációt okoz a játékosban és a felkészülést komolyan gátolja. Képzeljük el azt a versenyzőt, aki nem tudja mire és hogyan készül, nem tudja a formaidőzítést beállítani és folyamatosan, ahogy változnak a dolgok, úgy változtatja az edzés rendszerét is. Ráadásul ezen versenyzők többsége kénytelen intézni a az utazásokkal és szponzorszerzéssel adódó feladatokat is.

A Sportoló Manager ebben tudd segíteni és így az ő megléte az első lépés az igazán jó mentális felkészülés felé!  

Ezért remélhetőleg a következő napokban kitisztul minden körülöttem. Lezárulnak a támogatókkal és a klubommal való tárgyalások, és akkor már talán 100%-osan a felkészülésre tudok koncentrálni.

Hozzászólások